Regulile sunt pentru a fi încălcate, așa vorbește gura lumii! Ok, o fi având ceva adevăr, dar nu e valabil și în cazul în care ne dorim o casă amenajată cu gust. Designerii, bineînțeles, sunt cei mai nemulțumiți de ceea ce văd în unele case și vin cu sugestii în acest sens. Pentru confort maxim și pentru un aspect estetic al livingului dumneavoastră urmăriți 8 aspecte cărora să le atrageți atenție:

1. O singură sursă de lumină e puțin!

Dacă pe vremuri oamenii nu-și imaginau și alte surse de iluminat exceptând lustra din mijlocul tavanului, acum este indispensabil de montat câteva obiecte de acest gen, pentu a crea o atmosferă caldă și primitoare. Așadar, în funcție de suprafața și de cantitatea de lumină naturală care pătrunde în living, se recomandă folosirea câtorva veioze, lampadare și spoturi.

2. Mobilierul de nuanțe închise în living cu tavan jos

Oricât de elegante nu v-ar părea, canapelele și fotoliile de culori închise micșorează și mai mult odăile cu tavanele joase. Designerii recomndă de utilizat nuanțe deschise, luminoase atunci când vă alegeți mobilierul de acest gen.

3. Mobilier cu printuri sau design de sezon

În goana după mobilierul și decorațiunile sezoniere puteți uita că acestea ies cel mai rapid din topul tendințelor. Și pentru că nu doriți să vă schimbați designul la fiecare doi ani ar trebui să țineți cont că mobila și accesoriile ”mai cuminți”, clasice, nu se vor demoda atât de ușor și nici nu va fi complicat de asortat cu alte elemente de decor.

4. Covoarele de dimensiuni incorecte

Alegerea covoarelor prea mici sau prea mari în raport cu suprafața încăperii și cu cantitatea pieselor de mobilier este una dintre cele mai frecvente greșeli, întâlnită în toată lumea. Deci, fiți atenți când vă potriviți covorul pentru living sau renunțați în întregime la acesta, decât să arate ridicol.

5. Canapeaua lipită de perete

E timpul să ne izbăvim de obiceiul de a alinia toate piesle de mobilier la perete, astfel nu veți obține o încăpere mai spațioasă, ci veți evidenția forma odăii, fără a-i conferi un aspect plăcut și comod. Încercați să orientați canapeaua cât mai aproape de mijlocul livingului, puteți rămâne surprinși cât de viu va părea noua voastră încăpere.

6. Fără perne decorative

Pernuțele nu mai sunt un moft, ci niște accesorii importante, dacă vă doriți o atmosferă mai ”blândă” în living și o canapea stilată. La fel, aceste elemente de decor pot salva o canapea care nu arată extraordinar, redându-i o nouă față.

7. Tablouri sau lucrăi înramate ce atârnă prea jos sau prea sus pe perete

Pentru a evita o disproporție vizuală cauzată de montarea incorectă a tablourile de pe peretele din living, specialiștii recomandă ca mijlocul piesei să se afle la o înălțime de 153 cm față de pardoseală. Iar dacă aveți o întreagă galerie și doriți să o aranjați în 2 rânduri trebuie să montați piesele în asemenea mod încât spațiul liber dintre cele două rânduri de tablouri să fie la înălțime de 153 cm.

8. Abuz de plante mici de cameră

Tot ce e mult strică, o știm cu toții. Tocmai din acest motiv trebuie să vă limitați când vă decorați odaia cu plante de apartament. Una sau două plante mari în ghivece, așezate în cele mai strategice puncte ale livingului vor aduce un suflu proaspăt în cameră și, nu în ultimul rând, vor reda un aspect plăcut încăperii.

Sperăm că vă vor fi de folos acest sfaturi și veți ține cont de ele pentru a vă crea un living cât mai simpatic și primitor!