Cine a copilărit la țară sau a avut bunici pe care i-a vizitat în timpul vacanțelor are, cu siguranță, amintirea schimbărilor sezoniere ale locului de gătit.

Perioada cînd munca femeilor se mută în bucătaria de vară la începutul primăverii și, bineînțeles, începutul meselor luate în natura. Multe locuințe moderne nu mai țin cont de bucătaria de vara, însa poți amenaja una în curte, pentru a-ți servi masa în sezonul cald.

Deja avînd o casă realizătă și nu ai luat în cont posibilitatea realizării unei bucătării de vară, cu ușurință poți remedia un astfel de aspect. Spre exemplu, în curte există un loc de gratar pe care îl poți extinde puțin, adaugând un spalător și un blat de lucru, iar dacă nu ai deja, amenajează un loc restrîns de luat masa.

Luînd în calcul mai multe preferințe, deosibim mai multe tipuri de bucătarii de vară. În dependență de climă, forma curții și stadiul proiectului casei tale, ai mai multe optiuni de a realiza aceasta bucătarie de vara. Dacă esti înca în stadiul de proiectare, ar fi o idee bună sa o introduci în prelungirea bucătăriei interioare. Pentru a obține acest lucru, bucătăria ar trebui sa fie adiacentă unui perete vitrat, cu acces spre exterior, eventual spre o terasa acoperită unde poți amenaja locul de luat masa.