Giethoorn este un sătuc din Olanda cu un specific aparte. Aici nu se circulă cu mașina sau cu autobuzul, nu există drumuri, doar canale. Din acest motiv, unicul mijloc de transport sunt bărcile. Giethoorn este supranumit și Veneția Olandeză. Satul reprezintă un colț de rai, unde e mereu liniște, aerul e curat, și te poți relaxa în voie. Este un loc liniștit și calm care reprezintă Olanda în secolul XVIII.

Istoria satului datează din anul 1230, când un grup de refugiați din sudul țării au găsit acest loc. Lucrul deosebit pe care l-au observat a fost un număr mare de coarne de capră, care au rămas în urma unui potop. Anume de aici și provine denumirea satului, în original "Goat Horns", care în traducere înseamnă "coarne de capră". Cu timpul localnicii au schimbat denumirea satului în una mai armoniasă. De asemnea, au observat că locul este bogat în turbă și au săpat în locurile cele mai convenabile lor. În urma acestor săpături s-au format gropi, care mai târziu s-au transformat în lacuri, iar apoi în lanțul de canale.

Giethoorn atrage turiștii ca un magnet, pentru că este un loc care merită cu adevărat de a fi vizitat. Acoperișurile caselor sunt făcute din stuf. Înainte doar cei bogați își permiteau case cu acoperiș din țiglă, în timp ce acum e invers, acoperișul de paie e mai scump. Satul a câștigat popularitate în rândul turiștilor în anii '60, după ce regizorul olandez Bert Haanstra a prezentat în unul din filmele sale acest loc de poveste.

{gallery}giethoorn{/gallery}

Sursa: adme.ru