Deși nu mai este la modă a locui într-o peșteră, arhitectura prezentului vine cu soluții formidabile pentru cei care preferă locuințele nonconformiste, fie și pe cele inspirate de aspectul grotelor.

Rockhouse Retreat din Worcestershire, Anglia, este o casă atipică construită de către un bărbat. Casa este de fapt o grotă care datează din perioada Triasicului. Această caverna situată lângă pădurea Wyre a fost ocupată vreme de 700 de ani, înainte de a fi abandonata, în anul 1962.

În 2015, Angelo Mastropietro a cheltuit 230.000 de dolari pentru a restaura stânca în care a amenajat reședința cu suprafața de 65 de metri pătrați. Rockhouse este un cămin romantic în care designul contemporan integrează elemente naturale și accente luxoase pe care nu te-ai aștepta să le găsești într-o grotă. Locuința beneficiază de wi-fi, podea cu sistem de încălzire, bucătărie complet utilată în interior și chicinetă cu șemineu pe terasă.

Reședința este locul ideal pentru cei cărora le place să se relaxeze în mijlocul naturii și să poată explora zona superbă din proximitate, unde se află un parc pentru safari și poteci lungi pentru promenade. Rockhouse Retreat este disponibilă pentru a fi închiriată și puteți găsi detalii despre aceasta pe site-ul oficial.

Sursa: magazinuldecase